
El Regne de Pilarina
Autoria
Sóc l'Alba Aguilar (@jocaliaedu), la consellera reial del regne de Pilariana. Tutora de 5è de primària a l'Escola El Pilar. Per seguir el meu camí al món de la gamificació i altres temes d' innovació educativa, em trobareu al web "Jocalia".
El projecte i tot el seu contingut (imatges, text i recursos) està sota llicència "Creative Commons" i té una finalitat educativa i no comercial. No es permet l'ús comercial del projecte original i dels possibles projectes derivats. En cas de servir com a font d'inspiració o adaptació caldrà estigui sota una llicencia igual al projecte original. Algunes imatges han estat extretes d'internet i són utilitzades dins del web per a l'ambientació del joc, per tant, es considera el seu ús com a legítim o raonable sota llicència de "fair use".
També és d'agrair la menció de l'obra original i la seva autoria. En tot cas, podeu posar-vos en contacte per a qualsevol petició, dubte, aclariment o observació.

Projecte
Aquesta gamificació és la segona versió de la proposta inicial. S'ha simplificat la gestió diària del joc només donant monedes com a recompensa. Si voleu visualitzar la primera versió, accediu a:
Aquesta proposta lúdica sorgeix amb la idea de treballar el projecte interdisciplinar sobre l'edat mitjana de forma gamificada. Està pensada per a ser duta a terme al cicle superior de primària de l'Escola El Pilar de Cornellà de Llobregat.
Per dissenyar aquesta proposta m'he inspirat en dos cracks de la gamificació, en Natxo Maté amb la seva proposta de "Joc de trons" i en Salvador Carrión amb "Salfuman The Wizard". També he adaptat la idea de la baralla d'esdeveniments de l'Albert Parrilla.
Per a la narrativa de la gamificació he tingut com a referència el videojoc "Heroes Might and Magic". També algun aspecte dels jocs de taula "Kingsburg" i "Talismán", així com de la novel·la "Stardust" de Neil Gaiman.

Indicacions

- Es recomanable tenir visible la classificació dels alumnes. En un espai de l'aula posar una versió aproximada de la piràmide feudal i amb una pinça (amb el nom de cada alumne) anar marcant el progrés individual. També cal un espai on posar els escuts heràldics buits i on s'anirà col·locant les insígnies que cada alumne guanyi.
- Els pilarins otorgats per les activitats realitzades (missions) no estan estipulats. Es recomana que sigui de 3 a 5 punts, doncs depèn de la dificultat, durada i tipus d'activitat. El més complicat és nivellar els pilarins que es donen per a què no sigui ni massa fàcil ni massa difícil aconseguir l'objectiu final.