top of page

Autoria

Sóc l'Alba Aguilar (@jocaliaedu), la consellera reial del regne de Pilariana. Tutora de 5è de primària a l'Escola El Pilar. Per seguir el meu camí al món de la gamificació i altres temes d' innovació educativa, em trobareu al web "Jocalia".

​

El projecte i tot el seu contingut (imatges, text i recursos) està sota llicència "Creative Commons" i té una finalitat educativa i no comercial. No es permet l'ús comercial del projecte original i dels possibles projectes derivats. En cas de servir com a font d'inspiració o adaptació caldrà estigui sota una llicencia igual al projecte original. Algunes imatges han estat extretes d'internet i són utilitzades dins del web per a l'ambientació del joc, per tant, es considera el seu ús com a legítim o raonable sota llicència de "fair use".  

 

També és d'agrair la menció de l'obra original i la seva autoria. En tot cas, podeu posar-vos en contacte per a qualsevol petició, dubte, aclariment o observació.

Projecte

Aquesta gamificació és la segona versió de la proposta inicial. S'ha simplificat la gestió diària del joc només donant monedes com a recompensa. Si voleu visualitzar la primera versió, accediu a:

Jo vull ser rei.

 

Aquesta proposta lúdica sorgeix amb la idea de treballar el projecte interdisciplinar sobre l'edat mitjana de forma gamificada. Està pensada per a ser duta a terme al cicle superior de primària de l'Escola El Pilar de Cornellà de Llobregat.

​

Per dissenyar aquesta proposta m'he inspirat en dos cracks de la gamificació, en Natxo Maté amb la seva proposta de "Joc de trons" i en Salvador Carrión amb "Salfuman The Wizard". També he adaptat la idea de la baralla d'esdeveniments de l'Albert Parrilla.

​

Per a la narrativa de la gamificació he tingut com a referència el videojoc "Heroes Might and Magic". També algun aspecte dels jocs de taula "Kingsburg" i "Talismán", així com de la novel·la "Stardust" de Neil Gaiman.

Indicacions

- Es recomanable tenir visible la classificació dels alumnes. En un espai de l'aula posar una versió aproximada de la piràmide feudal i amb una pinça (amb el nom de cada alumne) anar marcant el progrés individual. També cal un espai on posar els escuts heràldics buits i on s'anirà col·locant les insígnies que cada alumne guanyi.

​

- Els pilarins otorgats per les activitats realitzades (missions) no estan estipulats. Es recomana que sigui de 3 a 5 punts, doncs depèn de la dificultat, durada i tipus d'activitat. El més complicat és nivellar els pilarins que es donen per a què no sigui ni massa fàcil ni massa difícil aconseguir l'objectiu final.

bottom of page